h1

Покани ръчна изработка

ноември 20, 2009

700 покани!!! Числото е доста внушително, поне за мен. Вера, координатор във фондация „Искам бебе“, ни помоли да направим покани за предстоящото им благотворително мероприятие за коледа – балетен спектакъл „Лешникотрошачката“.  Под „ни“ имам в  предвид аз, Ането, и Вера, които седнахме и замислихме за цветове, символи и материали. Решихме всичко да е в лилавата гама, единодушно избрахме малко ангелче като символ, който да докосне сърцата на хората, добавихме му и сатенена панделка за да полети.

Повече от 5-6 листа на веднъж не бях правила, а сега трябваше да излея 180. В цялата къща около 1 месец се разхождаха, измъкваха и летяха лилави листове ръчна хартия. Ането пък трябваше да огъне 700 ангелчета от тел, още известно време според мен ще си чувства пръстчетата твърди и загрубели. Е справихме се, браво на нас. Вера организира още няколко души, които съвсем благотворително да сгънат на ръка всичката ръчна хартия и да вържат около нея ангелчетата със сатенената панделка. Браво и на тях!

4 Коментари

  1. Евала, това вече си е чиста занаятчийска манифактура на комунално ниво!

    Жалко, че толкоз малко снимки, че и Ани и тя скромнее, ама така сте си вие 🙂 За 700 покани поне 7 кадъра си трябват, ако не и 70!


  2. Хахахха, само дето, накрая аз не исках да поглеждам хартия, а Ани тел…. Особено беше критично, когато след първоначалните уговорени 400 покани се оказа, че трябва да направим още 400. Точно си стигнал края, ставаш сутринта и си казваш „Ех, най-после още 20 листа и ги приключвам“ и ти се обаждат след 2 часа и ти казват, че бройката става двойна. Да се радваш ли или да плачеш… Но всъщност след като всичко мина благополучно се чувствам щастлива от добре свършената работа.


  3. 😀 Натрупаният опит е голяма отплата. Е, че ще почерпите се подразбира де!


  4. […] „Искам бебе“ благотворителен коледен балет. Снимки на готовите покани има при Ирина, която направи […]Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: